Preotul Paroh

ANrafael-6

Părintele nostru s-a născut din părinții Mihail și Doina, în ziua de 11 iulie – zi de pomenire a Sfintei Marii Mucenițe și prealăudatei Eufimia.

 Din dorința de deveni medic si tămăduitor al neputințelor trupești, urmează studiile de chimie-biologie ale Liceului de Științe ale Naturii din Brașov. Marele Arhiereu si Domn al nostru Iisus Hristos sădește însă în sufletul părintelui Daniel dragostea de a-L cunoaște si a-I sluji. Astfel, in drumul său întâlnește personalități duhovnicești deosebite la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus – pe părintele stareț, la acea vreme Arhimandritul Irineu actualmente episcop vicar al arhiepiscopiei noastre dreptmăritoare de la Vatra Românească si pe Arhimandritul Teofil Părăian.

Sufletul său tânjește după Dumnezeu, si întâlnirea cu Ieroschimonahul Rafail Noica schimbă  viața părintelui, înrudindu-l duhovnicește cu Sf. Siluan Atonitul.

Dupa obținerea diplomei de licență în teologie în cadrul facultății Lucian Blaga din Sibiu in anul 1997, cu tema „Spiritualitatea Perioadei Triodului”, ajunge profesor de religie la diferite licee din Brașov.

Dumnezeu l-a binecuvântat cu un suflet deosebit care să-i fie alături pe drumul mântuirii, preoteasa Elena Cristina, care i-a dăruit trei copii minunați: Teodora, David și Rafael.

În anul 2006 în cadrul Sfintei Liturghii arhierești săvârsite de către Înalt Prea Sfinția Sa Nathaniel, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America de Sâmbăta lui Lazăr, cel a patra zi înviat din morți, primește hirotonia intru diacon pe socoteala Bisericii Sf. Nicolae din Montreal. Trei ani mai târziu, prin punerea mâinilor aceluiași Ierarh, a fost hirotonit întru preot si hirotesit duhovnic in ziua de Florii.

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Nathaniel şi cu sprijinul românilor ortodocşi din Montreal – a început lucrarea pastorală în parohia misionară „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, săvârșind prima Sf. Liturghie chiar în ziua hramului la 14 Octombrie 2012.

Dumnezeu sa ne lumineze pe toți, ca să ajungem la cunoașterea Sa prin Duhul Său cel Sfânt!

 Consiliul parohial,

8 Noiembrie 2012